31 Mart 2014 Pazartesi

      Seçim sonuçları bize gösterdi ki ülkenin çok büyük bir muhalefet eksikliği var. Bu muhalefet nasıl yapılmalı?
 
      Muhalefetin artık yeni dünyanın siyasi jargonlarını öğrenmesi lazım. Bugün Chp'de siyasete başlayan gençlere ve Chp'den siyasete giren kişilere ilk öğrettikleri ismet paşanın siyasi üslubu oluyor. İsmet paşadan mutlaka bir şeyler öğreneceksiniz ama çamur atalım çok sıkışınca bunu temizlerlerken biz sıyrılırız modası geçti artık.
   Halk yeni icraatlar yeni söylemler duymak istiyor. 30 yıldır siyaseti incelediğimizde her muhalefet iktidarı çamur atmak ile zayıflatmış halen bunu kullanıyorlar. 80'li ve 90'lı yıllarda bu yöntem tutuyor idi. Demirel çıkıp meydanda dosyaları sallıyor içinde ne yazdığını bilen yok. Dosyaların içeriğini soranlara iktidarın sokağa çıkamayacağını,bu kadar ağır yolsuzluk dosyaları diye lanse ediyor. Hemen ardından iktidara gelince, dosyalar sorulduğunda günü kurtaran laflar ile dosya unutulur oldu bitti... Çünkü öyle bir dosya yok. Halen her seçim bu siyaset mantığını güdenler sandığa gömülüyor.
   
     Günümüz siyasetinde artık uygulamalarını söyleyeceksin kardeşim. Örneğin Başbakan üslubu bu sefer sert bile olsa sekiz seçimdir meydanlarda siyasetin jargonunu değiştiriyor. Ne diyor: Ben belediye başkanı iken şunu yaptım dedi icraatlarını konuşturdu. Bakın gelirsem şu şu projeleri yapacağız diyor yapıyor.
Halk ilk önce bir umut farklı biri olsun diye sarıldı ama icraatlar geldi bunu gören vatandaş hep birinci parti yaptı hemde açık ara...
   
      Soracaksınız haklı olarak, bunlar iktidar olmadı ki olsalar yaparlar. Bende derim ki hadi canım sen de Ak partinin ilk seçim mitinglerini hatırlayın başbakan ne diyordu "ben belediyecilik yaparken şunlar yok idi istanbul'da, hükümet de benim partimden değildi. Ne yaptık çöp işini çözdük şu proje ile, su işini çözdük bu proje ile... Sonra iktidara gelirsek de yollar hızlı tenler yapacağız."  bunları ilk duyduğumuzda yapılır mı ki diyenler çoğunlukta ama adam belediyecilikte yokluk içinde yapmış ortada hadi icraata verelim.
   
    Gelelim muhalefete yıllardır elinizde İzmir büyükşehir belediyesi var ,sizde çıkıp desenize bakın bizim belediyemizde şunları yaptık yapacaklarımızın teminatıdır. Hadi izmir'de yapamadınız diğer belediyelerinizde de mi bir şey yapamadınız? Çıkıp bunları anlatamıyorsunuz.

      Kimse seçim hezimetine kılıf uydurmasın kardeşim. Şunları bizim belediyelerimiz yaptı çözdü iktidar olur isek ülkenin bütün sorunlarını şu projelerimiz ile çözeceğiz diyecek bir muhalefete ihtiyaç var.Evet soruyorum halka koyun diyerek seçim kampanyası yapılır mı? Siz bilmezsiniz siz aptalsınız diye kampanya olur mu?Sizin gazetecileriniz böyle yapmıyor mu? Halk herşeyin farkında kardeşim icraatını anlat bugüne kadar ne yaptınız  onu anlat.

     Kısaca halk diyor ki kardeşim ben sorunumu derdimi çözene bakıyorum. Yıllardır aşılmaz denilen dağları aşıp hızlı tren götüreni, tüneller açıp yollarda hastaların ölmesin diyeni biliyor ve seçiyor. Muhalefet eksiği çok büyük çok, daha kendi derdini anlatamayan her konuşmada dili sürçen bir liderin olursa icraatlarını değil mizahını konuşurlar.
 
     Mhp ye hiç birşey diyemiyorum ki: Bir çok ilde Chp yi desteklemek için yarıştı yazık ama kendisinin kalesi olan yerlerde bile tutunamadı yani sizler bozkurt işareti ile Chp'yi desteklerken ,çıkan tabloda Chp seçmeni sizin kadar desteklememiştir. Mhp ana muhalefet veya iktidar olmak istiyor ise çok çalışması gerekir çok...

                                                                                                                   

                                                                               
   

Sonraki
Sonraki Kayıt
Önceki
Son yazılan konu.

0 yorum :

Yorum Gönder