13 Temmuz 2014 Pazar

Ekmeleddin İhsanoğlu ismi herkes için sürpriz oldu diyebiliriz. Hele benim için tam bir sürpriz oldu. Sebebi de tüm Cumhuriyet tarihinin yalandan ibaret olduğunu ,gerçeklerin saptırıldığını bir kez daha ortaya koymasıdır. Şimdiye kadar birçok kimse öğrenmiştir babası Müderris Mehmet İhsan Efendi İngiliz muhipler ve Teali İslam cemiyetinin kurucuları arasında bulunan ve Cumhuriyet tarihinin 150 kişiden oluşan hain listesinde yer alan Mustafa Sabri Efendinin yardımcısı. Ayrıca kendisi de Teali İslam cemiyetinin üyelerinden.Şimdi diyeceksiniz ki ne olmuş yardımcısı diye? Şöyle ki yardımcısı olarak Sabri efendinin bütün icraatlarında yanında olmuş desteğini esirgememiş Kuvayi Milliye hareketine karşı çıkmış. Sonrasında Atatürk Cumhuriyeti kurup başarı sağlayınca İngiliz desteği ile Mısıra kaçanlardan(Mısır İngiliz yönetiminde o dönem). İşte sırf bu tarihi olaylardan sonra oğlunun bu Cumhuriyete başkan adayı olarak gösterilmesi tüm yakın tarihin aslında yalan olduğunu gösteriyor. Siz tarih kitaplarında Kpss sınavlarında zararlı cemiyetlerden saydığı iki cemiyetin kuruluşunda görev almış birinin oğlunu aday yapın...Gerçekten tarih kitaplarının tekrardan yazılması Teali İslam cemiyetinin zararlı değil yararlı cemiyetlere yazılması gerekiyor.

    Eşinin babası Sadettin Bilgiç'in yıllarca Süleyman Demirel'in en yakınlarında olanlardan biri olması. Kendisinin Kuran hafızı olduğunu söylemeleri Kahire'de doğup büyümesi El Ezher de okuması buna rağmen başörtüsüne gelenek demesi. Bende bizim ılımlı ilahiyatçıların kafa yapısında biri olduğunu gösteriyor. Aslında herşeyi ile kendisi tezat. Babası aşırı dinci hareketlerin içinde olmasından dolayı ülkesini terk etmiş kendisi ise daha çok İngiltere'nin ılımlı islamını benimsemiş görünüyor. Zaten Exeter Üniversitesi İngilizlerin Enderunu gibidir. Birileri de şimdi diyecek ki Abdullah Gül de okumuş orada diye. Diyorum ya Enderun gibi kendilerine yakın olduğuna inandıkları kişiler seçilip onlara görev veriliyor. Ayrıca benimle bile aynı okullarda okuyup şu an para için, makam için veya kişisel görüş olarak vatanına devletine ihanet edenler olabilir. Aynı okulda okumamız benim gibi arkadaşlarıda onlardan etmez. İslam konferansı başkanlığı yaptı kimlerin desteği ile seçildi ABD ve İngiltere'nin üye ülkelere önermesi ile. Bu öneriye maalesef bizim ülkemizde en azından Türk kökenli olması sebebi ile de olsa evet demiştir. Daha sonra bu süreç Davutoğlu'nun  İhsanoğlunun söylemlerini eleştirmesi ve desteğini çekmesi ile sonlanmıştır.
    Sonuç olarak birileri bir şeyler ekmek istiyor veya birilerini argo tabirle ekmek(atlatmak -aldatmak)istiyor gibi. Çatı aday aranırken yolsuzluğu olmayan ,hırsız olmayan dürüst olmalı diyorlar sonra iki partiden de böyle biri çıkmıyor. Sormazlar mı? Sizin partinizde herkes hırsız ,yolsuz ve dürüst değil demek ki. Bu kendi tabanlarının akılları ile oynamaktır. Böyle bir aday çıkarmanın ikinci bir sebebi daha olabilir. İngiliz proje olarak Ekmeleddin ismini ekti saksıya ama vatan sevdalısı milliyetçi kesim bu oyunu bozdu harcanacak bir adam olarak mı gördüler? Çünkü Tayyip Erdoğan karşısında kazanma ihtimali olmadığını biliyorlar. Bir başka sebep ise Tayyip aday olur seçilir ondan sonra Ak parti nasıl olsa Özal sonrası Anap gibi dağılır gider. Muhalefetten kurtuluruz diye mi düşündüler? Hadi Mhp bunları düşündü ya Chp savunduğu temel ilkelerine karşı bayrak açmış birinin oğlunu aday göstermenin maksadı ne biz değiştik demek mi? Bunları beyin jimnastiği yapmak için söylüyorum. Mhp yıllar önce Sadi Somuncuoğlunda yaptığı hataya niye yeniden düştü. Kendi içinden birini aday gösterse ve Chp'ye bunu kabul etttirse daha kolay olmaz mıydı?
    
Sonraki
İlk yazılan konu.
Önceki
Önceki Kayıt

0 yorum :

Yorum Gönder