16 Nisan 2014 Çarşamba

      Dünya savaşa mı hazırlanıyor? Bu sorunun cevabını dünyada yaşanan özellikle ülkelerin iktidarlarını değiştiren olayları doğru okuyabilirsek verebiliriz.
     Peki nasıl bir okuma yapmalıyız. Öncelikle I.Dünya savaşı ve II.Dünya savaşlarının öncelerinde olan olaylar ile şimdi ki olayları karşılaştırmak lazım. Birinci dünya savaşı öncesi İngilizlerin desteği ile bir çok dünya ülkesi ve Osmanlı devletinde değişiklikler yapıldı. 1908 de başlayan isyanlar 1909 yılında meyvesini verdi ve Osmanlı'da büyük bir lider Abdülhamit Han tahttan indirildi. Bu olay adeta savaşın başlangıcıdır. Neden? Sonrasındaki olaylara bakılınca anlaşılıyor. Avusturya-Macaristan'da Sırp ayrılıkçılar desteklenerek avrupa da ikinci imparatorluk zayıflatıldı. 1910 yılına gelindiğinde İngiltere, Fransa ve Almanya sömürgelerden daha çok ürün getirmek için gemilerine yakıt bulamıyorlardı. Bu da ekonomik sıkıntıların Avrupayı sarmasına neden oluyordu. 1912 yılında başlayan balkan harpleri yine İngiliz ve Rusya'nın isteği doğrultusunda bir doğu avrupa şekillendirmesi idi. Ayrıca nüfus artışı avrupa şehirlerinin kalabalığı yeni yaşam alanları bulmaya itiyordu devletleri. 1908 yılında başlayan yönetim, ülke haritaları dizaynı 1914'de herkesçe malum Avusturya-Macaristan veliahdının öldürülmesi ile patlak dünya savaşına resmiyet kazandırır.
     Peki ikinci dünya savaşı nasıl başlar. 1930 dünya çok büyük bir ekonomik kriz yaşar. 1933 yılında Hitlerin Almanya'nın başına geçmesi ile dünya İngiltere-Almanya kutuplaşmasına gider. Yine avrupa şehirlerindeki hızlı nüfuz artışı sanayileşen ülkelere kaynak paylaşımlarının yetersiz kalması. Daha sonra bence en büyük etkenlerden biri olan dünyada bir israil devletinin kurulması gerektiğine inanan devletlerin varlığı bu savaşı tetikler. İsrail devletinin kurulması istenmektedir çünkü bir kısım yahudi büyük İsrail'in temelinin atılmasının zamanı geldiğini düşünüyordu. Bir kısım Avrupalı tüccar ise yahudi tefecikliğinden bıktıkları için kendi ülkelerinde Yahudilerin daha zengin olmalarını istemedikleri gibi sebepler. Artık 1939 yılına gelindiğinde 1930 krizinden dokuz sene sonra ikinci dünya savaşı başlar.
    Günümüzde olayları artık daha rahat analiz edebiliriz. Öncelikle 2008 ve 2011 de dünya iki büyük ekonomik kriz gördü. Aynı iki dünya savaşı öncesi gibi. Ardından İngiltere zamanında Rusya ve ABD'ye kaptırdığı petrol ve gaz kaynaklarını geri alabilmek için 2010 yılında Arap baharını başlattı. Ama bu baharda tam da işler istediği gibi gitmedi(özellikle Mısır'da). Ardından dünyada bir çok ülkenin liderleri değişti(Türkiye hariç halen çaba sarf edilmekte). Derken Rusya bir anda İngiltere-İsrail planlarına kafa tutarcasına dünyaya diklenmeye başlıyor. Bunu yaparken günümüz savaş tekniklerini fikrimce çok iyi kullanıyor. Tam bir psikolojik harp uyguluyor. Kırımı tek bir kurşun bile atmadan kendi askerini kullanmadan(görünüşte tabi ki) kendi topraklarına dahil ediyor.
    Bugün bakıyoruz Rus bayrağı taşıyan tanklar Ukrayna'nın doğusunu işgal ediyor. Rusya bu askerlerin kendisinin askeri olmadığını Rusya taraftarı Ukraynalılar olduğunu söyleyerek adeta dünyaya yeni kurulacak dengelerde bende varım diyor.
    Ayrıca bu kadar gerilmiş bir dünyada yeni devlet haritaları çiziliyor diğer savaşlar öncesi gibi. Belki dikkat edilecek bir nokta değil ama dünya sağlık örgütü dünya nüfuzunun 7 milyar olduğunu dünyanın 4,5 milyar insanı kaldırabileceğini açıklıyor. Diğer savaşlar öncesi nüfuz artışlarının az olsa mutlaka etken olduğunu göz önünde tutmak gerek. En önemli sebep ise İsrailiyat fikrine sahip bunlara hizmet eden bütün dünyadaki STK'lar, idealleri için yaşayan Yahudiler artık büyük İsrail'in kurulma vaktinin geldiğini açıkça dile getirmeleri olabilir.
    Bu yazıyı okuyanlar savaş tellallığı yaptığımı söyleyebilir. Ama bir de tarihteki gerçekler ile kıyaslamalar yapınca şu tezi çıkarıyoruz şu an dünya devletleri bir plan doğrultusunda gerginlik politikalarını sonuna kadar zorluyorlar. Sonuç bir patlama veya kıvılcıma bakar. Fikrim ise tüm dünyanın böyle bir gerilimden bir an evvel kurtulması, sonucunda insan hayatının her şeyden önde olduğunu devletlerin anlamasını istiyorum. Dünyadaki bu çıkar çatışmalarından doğan çatışmaların bitmesini tabii ki istiyorum. İnşallah dünyada kan ve yıkımların olacağı bir savaşa doğru gidilmiyor dur?Sizde diyebilirsiniz şimdi koca iki dünya savaşını çıkarmış Almanya varken Rusya mı?
     Bu savaşlar İngiltere'nin başlattığı(baharlar ile) ve Rusya'nın kan dökmeden başarı ile uyguladığı bu şekli ile kalsın. Daha fazla masum çocuk ve kadın ölmesin. Gerçekleri de hepimizin görmesi lazım. Dünya geriliyor...

0 yorum :

Yorum Gönder