18 Nisan 2014 Cuma

     Maalesef  28 Şubat sürecinden sonra ikinci kez dini terimler kirletilmiştir. Cemaat, Tarikat, Alim, Hoca Efendi, imam, zekat, himmet,ulema tabirleri halk  nazarında gözden düşürülmüştür.
      Nasıl ki 28 şubat döneminde ülkemizde yaşayan inanların saf temiz inançları zedelenmiş ise bugün de durum aynıdır.
    O dönem İslam adı altında faaliyet gösteren çıkar gurupları nasıl zarar verdi ise İslam'a aynı zararı bu dönemde bazı guruplar vermiştir. Bu vebali kimse kaldıramaz. Bu kirletmenin sebebi ne?
    Ülkemizde oluşan dini hassasiyetlerin yükselişi bir çok kesimi rahatsız etti. Manevi değerlerin içlerinin boşaltılması bir tuzak. Sebep ise tamamen siyasidir. Bir kesim iktidarda ki partinin sadece dini değerleri kullanarak bu kadar oy aldığını sanacak kadar gezi zekalı da ondan. Hâlbuki siyasette dini varlığı ile bu kadar oy alabilse emin olun en fazla %30 ancak alır.
     Cemaat ise bu işte belki isteyerek belki bilinçsizce kullanıldı. Bunun cevabını zaman gösterecek. Cemaattin tabanında ki dört dörtlük insanlara kimsenin bir söz demeye hakkı yok. Peki sıkıntı nerde? Sıkıntı şurada; yaptıkları işleri Allah(c.c) için yaptık diyenler yüzünden. Her kesimden insanlar cemaat mi? tarikat mı? hoca mı? aman aman uzak olsun demeye başladı. Allah(c.c) için yaptık diyenlerin hayır paralarını nerelere harcadıklarını izah edememeleri halkın gözünden kutsal değerlerimizi düşürdü. Bir yerlerde toplanan zekat paralarının nerelerde harcandığının ortaya çıkması gibi(Tuncay Güney yazısına bknz.).
    İster cemaatten ister diğer tarikatlardan olsun cami imamları, sivil toplum kuruluşları daha çok çalışarak bu kirlenmeyi kaldırmak zorundadır. Çevremizdekilere doğruları sözlerle değil hal ile de anlatmak gerek. Sadece namaz kılmak değil namazın mümini temizlediğini göstermek gerek. Yalanı, kişi kandırmayı, kötü sözü ve yaşantının her anını temizlediğini göstermeliyiz. Çıkar amacı ile birileri bize ait olan değerleri kullanmak isteyebilir. Her zaman olacaktır çıkarları için tüm manevi değerleri çiğneyenler. Asıl olan İslam'dır, Kur'an'dır, Sünnetlerdir.
     iki haftadır tanıdığım bir çok kişi yapılan bir yanlışlardan bütün cemaatlere pay çıkardığını görmekteyim. Cemaatlerin çoğunu bilen ve zaman zaman içlerinde bulunan kişiler bile aynı söylemde. Herkes bilmeli ki Süleymancı, İsmail Ağa, İskender Paşa, Erenköy, Menzil, Nur cemaati(okuyucu, yazıcı gibi) ve adını sayamadığım bir çok cemaat devletin elinin uzanamadığı yerlerde devletin yükünü hafifletmektedir. Anadolu'nun her yerinde birer STK olarak fakirleri doyurmaya onların yakacak ,giyecek ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu yardımlar gerçekten Allah(c.c) için yapılıyor. Cemaatler karalanır bu büyük faaliyetleri yapamazlarsa işte en başta söylediğimiz gibi bu Vebal herkesi yakar.

0 yorum :

Yorum Gönder