12 Nisan 2014 Cumartesi

    Geçen gün Mhp'li Sinan Oğan bir gazeteci ile yaptığı söyleşide ince mesajlar verdi. Çok önemli de tespitler yaptı.
     Ama eksik tespitlerde bulundu kendisinin farkında olduğu sorunları söyleyemedi belkide. Örneğin "seçimlerin sandıkta kazanılacağını maalesef yeterince önemsememişiz" sözü ince yönetim eleştirileri barındırıyordu. Mükemmel bir anlatım kısa, kim neyi nasıl anlayabilirse. Geçmişine baktığımızda Mhp için büyük bir kazanım kendisi. Sandıkta seçimi kazanmak lazım kapalı kapılar ardında ki planlara uyarak olmaz. Sandıkta kazanmak için halkı kazanmak lazım ki Mhp bunu hiç yapamadı.
    En basit örnek dombıra olayı başbakana yazılan sözlere müzik uyarlanınca gösterilen tepki. Öncelikle Mhp yönetimi ve tabanı yanlış söylemlerde bulundular. Nasıl bir yanlış söylem bunu meclis kürsüsünden Sinan Oğan'da maalesef dillendirdi. İl ve ilçe Mhp yönetimleri de dillendirdi. Neydi bu söz halkı kıran üzen söz " dombıra TÜRK şarkısı Mhp gibi Türk partisine yakışır." bu ne demek.
    Şu demek kardeşim bu ülkede TÜRK olan ve TÜRKLERE hitap eden parti Mhp diğerleri TÜRK değil. O zaman basit bir hesap yapalım.
   %45 oy alan Akp'ye oy verenleri kürt ve Yahudi, %30 oy alan Chp Ermeni ,%10 diğerleri ne kaldı, %15 Mhp TÜRK ...
   
    Halk sandıkta sorar işte bu ülkede sadece %15 Türk ve onları temsil eden parti Mhp ise siz kimin vatanında yaşıyorsunuz. Evet siz kimin vatanında yaşıyorsunuz azınlıksınız o zaman. İşte en büyük hata bu ve buna benzer birçok söylem.
   Bu söylemler üzerinden siyaset yapılamaz ki ancak 18-23 yaş arası yarı ergen gençlere cazip gelirsiniz. Sinan Oğan iyi bir siyasetçi olacaktır. Önü açıktır fakat bu söylem hatalarına düşmemelidir. Bir anlık sinir filan olmaz efendim. Öz eleştiriyi yaparken gerçekleri görmek lazım açık açık yazmak gerek. Akp'ye oy verenlerin çoğunluğu TÜRK, Chp'ye oy verenlerinde çoğunluğu TÜRK. Artık siyaset yaparken etnik ayrılıklar üzerinden değil genel TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşını kucaklayıcı bir söylem geliştirilmelidir. Eğer bölgesel siyaset yapılırsa, Sinan bey ileride Mhp başkanı olamaz. Kayseri'den sonra bir ilden olduğunuz için aday bile olamazsınız gibi bir sonuç çıkar.
   Mhp öz eleştiri yapmalıdır. Bunu yaparken de Sinan beyinde dediği gibi sandıkta halkın gönlünü kazanmalıdır. Söylemlerini artık çağımız şartlarında yeniden düzenlemelidir. 99 seçimlerinde önlerine gelen tarihi fırsatı değerlendiremeyen Mhp, tekrar öyle bir fırsat bulabilmek için kendini yenilemelidir. Tabi ki artık Chp ile ortak hareket etmek de başka bir etken oy kaybı için.
   

0 yorum :

Yorum Gönder