25 Nisan 2014 Cuma

    Artık siyasete dışarıdan müdahalelerin hiç bir işe yaramadığını herkes anlamış olmalı. Evet tam böyle diyorum. Her şey normal seyrinde giderken kendi devlet makamını kullanarak siyasete ayar çekmeye çalışanlar çıkıyor. Sonuç ne 8 seçim sandıktan çıkan sonucun aynısı.
   2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi AYM kuruluş yıl dönümünde konuşan Tülay Tuğcu gibi biri çıkıyor. Kendince siyaset yapıyor. Acaba birileri adli yıl açılışında şu konuşmayı yap siyasete ayar ver veya Aym kuruluş yıl dönümünde şunu söyle mi diyor bunlara. Siyaset yapacaksanız cübbenizi, makamınızı  bırakın siyasete girersin. Hem bulunduğunuz makam itibarı ile tanınıyorsunuz kendinize siyaset yapacak partide bulmakta zorlanmazsınız.
    Çıkarın cübbenizi girin siyasete hadi bakalım. Bunu sadece Haşim Kılıç için değil tüm kurumlarda tanınmış makamlarda oturanlar için söylüyorum. Anayasa Mahkemesi başkanı mısın? Siyaset konuşma açılışlarda kapanışlarda. Siyasilerle aynı ortamda bulunmak ayrı ,siyasete ayar çekmeye çalışmak ayrı. Bir Vali halkın sorunları ile ilgilen siyaset yapma(Adana valisi gibi),Genelkurmay başkanı,Paşa, Diyanet işleri başkanı, Emniyet Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, Kaymakam, Savcı, Hakim, Büyük elçi  gibi bir çok devlet kurumlarının başındakiler sizler işlerinizi yapın. Eğer çok siyaset yapmak istiyorsanız bırakın makamlarınızı girin size uygun bir partide söyleyin sözünüzü. O zaman yapın ayarı bir parti bünyesinde.
    Hep söylüyorum siyasete dışarıdan her müdahaleye bu millet tepkili anlayamıyor mu-su-nuz ve göre-mi-yor-mu-sunuz. Sokaklarda ortalığı yakıp yıkmak yaramıyor, siyaset dışı birilerinden ayar yapmasını beklemek tutmuyor. Kendine güvenen er meydanına çıkar ve güreşe tutuşur misali. Tüm hepsine diyorum ki çıkarın üniformaları cübbeleri hadi girin siyasete.

0 yorum :

Yorum Gönder