12 Nisan 2014 Cumartesi

     Cumhurbaşkanlığı seçimlerine beş ay kalmasına rağmen halen adaylar belli olmadı. Halkın seçeceği ilk Reisicumhur olacak olması seçimi daha da önemli kılıyor.
      Kanımca aranan özellikleri taşıyan adayı aşağı yukarı her parti belirledi. Artık cumhurbaşkanı olması muhtemel kişileri medya ön plana çıkarmaya başladı. Medya ön plana çıkarıyor çünkü adaylara halk gözünde sempati katmak lazım, karizma katmak lazım, becerikli dedirtmek lazım, birleştirici dedirtmek lazım, en önemlisi ADİL dedirtmek lazım da lazım... 
    Neden bu şartlar lazım sebep açık Ak partiden çıkacak aday karşısında başarı yakalamak için. Tabii ki Akp adayı sayın başbakan olursa. Medyanın çok çalışması lazım karşısındaki aday kim olursa olsun liderlik vasıfları, hitabeti, bilgisi ile Tayyip Erdoğan ezer.
   Peki muhalefetin adayı veya adayları kimler, Mhp içerisinden sanki Meral Akşener'i ön plana çıkarır gibi, geçen Sinan Oğan da üstü kapalı buna değinmiş idi. Hemen Meral Akşener'e  sempati katma çalışması meclis kürsüsünden tokmak gösterdi haberleri de yapıldı. Peki Akşener olabilir mi? Akşener 28 şubat zamanında Dyp milletvekili idi ve darbecilerin tehditlerine kulak asmayışı ile bir kesim tarafından çok sevildi. Daha sonra Mhp saflarında siyasete devam etti. Mhp içerisinde özellikle tabanda Bahçeliye alternatif olarak adı sürekli geçiyor. Bahçeli Akşener'i kendine rakip olmasın diye cumhurbaşkanlığı yarışına katarsa hata yapar. Neden çünkü cumhurbaşkanı seçilmese bile halkın gözünde kişisel belli bir oy yüzdesi almış biri başkanlığı sayın Bahçeliden daha rahat alır.
   Chp'nin adayı kim olabilir? Chp yine kendi düşüncesinden olmayan birini aday gösterebilir(yerel seçimlerdeki gibi). Bunun dışında İlker Başbuğ diğer bir aday gibi dururken, asker kökenli olması ve halkın sadece bir kesimince çok sevilmesi olumsuz etken. Medyada Başbuğ'u halka daha sempatik gelmesi için türbanda hata yaptık bizimde hatalarımız oldu açıklamalarını yayınlamaya başladı.
    Ama Chp öyle bir aday arıyor ki herkesimden oy alabilsin. Bunun içinde Mhp ile ortak bir aday gösterme arayışında diye tahmin ediyorum. Anayasa mahkemesi başkanı Haşim Kılıç'ı  ADİL olması(hukukçu diye), rahmetli Özal'ın adamı olması, herkesimden oy alabilecek olması daha çok ön plana çıkarıyor.
    Fakat İlker Başbuğ hem Chp'nin hemde Mhp'nin tüm oylarını alabilecek tek aday olarak görüyorum.  Kendine has bir karizmasının olması mhp seçmeni tarafından da sevilmesi biraz da kürt oylarından alabilirse en uygun aday gibi gözüküyor.
   Yine de Ak partinin adayını görüp ona göre bir aday değişikliğine gidilecektir. Saydığım aday olması muhtemel kişilerden sadece İlker Başbuğ Tayyip Erdoğan'ın karşısında bir şeyler yapabilir diye düşünüyorum.

1 yorum :

  1. Hadisi şerifte: "İşlerini bir kadına bırakan topluluk asla felah bulamaz." (Buhârî, Meğâzî, 82, Fiten, 18; Tirmizî, Fiten, 75; Nesaî, Kudât, 8; Ahmed b. Hanbel, V, 43, 51, 38, 47).
    Kendilerinin yapamadığını bir kadın eliyle mi yapacaklar.

    YanıtlaSil