8 Mayıs 2014 Perşembe

                         
      Son zamanlarda çokça dillendirilen Ayasofya açılsın istekleri Ciamattın (cemaat demeyeceğim) bir oyunu imiş. Ama Ayasofya'nın açılmasını muhafazakar kesim hep dile getiriyor idi. Önceki yazılarımda da belirttim her daim de söyleyeceğim AYASOFYA AÇILMALI.
      Fatih Sultan Mehmet Hanın bu millete emaneti olarak açılmalı. Peki ciamat neden böyle bir kampanya yürütüyor. Gülen ve beyin takımı dinler arası diyalog için(hatta yeni oluşturulan dinleri için) Ayasofya'yı zaten önemsiyorlar. Neden?Onlara göre bir kısmı kilise olarak bir kısmı da camii olarak açılmalı. Böylece hem geçmişten gelen iki dine de sembol olmuş ortak mimariyi yeni oluşumunda anlamlı bir simgesi olarak kullanmak istiyorlar. Biz ise camii olarak açılsın istiyoruz. Ciamat Ayasofya cami olarak açılsın demekle aslında neyi kast ediyor peki.
     Ayasofya'nın cami olarak açılması Erdoğan'a ve hükümete karşı bütün Hristiyan dünyasının büyük bir saldırısını da başlatacağını biliyorlar. Ayasofya açılır ise bunun sonucun da büyük bir Haçlı ittifakının ülkemizin üzerine geleceğini düşünüyorlar. Yani onların amacı yine bu ülkeye ihanet. İçeride gezi zekalı, elitist, sabetayist güruh zaten istemiyor. Dışarıdan da baskıların artması ile hükümeti zor duruma sokmayı amaçlıyorlar.
     Ciamat da istiyormuş diye, aman biz vaz mı geçelim diyeceğiz. Hayır tabi ki... Başbakan nasıl başörtüsü sorununu zamana yayarak çözdü ise aynı şekilde bir çözüm uygulayacağı kanaatindeyim. Artık bu ciamattın hainliklerinin sonu gelirde ülkesine tuzak kurmaktan vazgeçerler diye de çok bekleriz herhalde.
      Ayrıca Ayasofya'nın Topkapı sarayı ile arasında kalan kısımda Fatih Sultan Mehmet Hanın yaptırdığı Medrese İsmet İnönü tarafından yıktırılmıştır. Fatih Hanın mirası olarak öncelikle o Medresenin yapılması gerektiğini düşünüyorum.
       

0 yorum :

Yorum Gönder